szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   04   |   hétvégi kirándulás
left right
<< Vissza

hétvégi kirándulás

2010-04-19 23:56:35

Megvolt a remek hétvégi kirándulás.
Az első állomás Győr volt, erről részletes beszámoló Nagy Miklós honlapján.




Bécs. Békés séta a Stadtparkban és egy fájintos vacsora utána.


Másnap Pozsony, a kalligramos Szigeti Laci meghívására.


Szigeti Laci, a Kalligram Kiadó igazgatója és EP


Harminc éve nem jártam Pozsonyban, most is csak az Óvárosban, de az igencsak gyönyörű. A házak egytől egyig felújítva, vendéglők, kávéházak, mint bármelyik európai nagyvárosban. Az éttermek és kávézók mosdói a kultúráltság legbiztosabb mércéi, nos szavunk nem lehetett...

Egy kiállításmegnyitó volt az események közepe: Daniel Fischer pozsonyi festő (majd' egy napon született EP-vel!) installációjának megnyitása (és az ifjú hatvanasok megünneplése).


EP, Esterházy Gitta és Daniel Fischer





Fischer kiállítása szép volt, nyolc orosz egyetemistának állított emlékoszlopot, akik a '68-as csehszlovákiai szovjet-magyar-bolgár stb. katonai megszállás másnapján kivonultak a Moszkvában a Vörös térre tüntetni, az agresszió ellen. Mindőjüket azonnal letartózatták, majd száműzték, börtön pszichiátriára zárták stb.














(Volt részem meglepetésben: egy nemzetközi hírű médiaművész, Németh Ilona a bemutatkozáskor közölte, hogy mi igencsak ismerjük egymást, mert én voltam az első mestere! Vert volna ki a veríték... ha nem tette volna rögtön hozzá, hogy mindez 1979-ben történt a zebegényi Szabadiskolában. Phű. Hát arra bocsánatos bűn nem emlékezni.)


Két fotó Fischer otthonából: egy arasznyi a lebontott vasfüggönyből:




és a farakás a kertben!

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft