szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   04   |   gouldboldog
left right
<< Vissza

gouldboldog

2010-04-25 23:55:40

Furcsa: a napokban több régi, (nagyon szeretett) képem talált vevőre.
(Ennyire rosszul nézek ki?)
Például ő,



meg ő....



+ + +

egy kedd esti program:
KÉPES BESZÉLŐ
a Beszélő új sorozatának második estje a Nyitott Műhelyben
április 27-én, kedden este 7 órakor
fotókról, képekről beszél, mesél, illetve felolvas
Bán Zsófia, Beck András és Szüts Miklós.
Szeretettel és az est után a Fintalaci légies tésztájával
várjuk.

Nyitott Műhely,
Budapest, XII. ker. Ráth György u. 4.

én is szeretettel várok mindenkit: Dr. Nagy Miklós fotóiról fogok lelkendezni!


+ + +


Egyszerre rámzuhant egy csomó remek olvasnivaló: Spiró elkészült új regényével és elküldte; (borítót kell hozzá tervezni). Darvasi Laci meg sok-sok őrületes, nagyszerű mesét írt, csinálunk belőle könyvet a Magvetőnek, már azért a többesszám, mert én fogok bele rajzolni-festeni mindenfélét. Úgy tervezem, hogy amíg a fűtésszerelés-őrület tart a műtermemben, addig elvonulok valahová az íróval, és ottan összebütyköljük a könyvet.
Jut eszembe, nem tud valaki segíteni? Hónapokkal ezelőtt megszüntettem a régi szerveremet, semmi szükség nem volt már rá. Vettem egy 2 terabájtos külső cuccot, és azóta azon (is) tárolok minden archíválandót. Eddig viszont a remek A3-as LaserJet 4V nyomtatóm a szerverre csatlakozott, és én azon keresztül értem el a nyomtatót, aminek az egyetlen adat-csatlakozója a régifajta "százlábú" dugó volt, az én laptopomba pedig persze csak USB bemenet van.
Egy szó, mint száz: nem tudja valaki, honnan lehetne szerezni egy olyan csatlakozót, (vagy átalakítót), aminek az egyik vége USB, a másik viszont az a szélesvásznú, százlábú csatlakozó? Majd holnap a műteremben le is fotózom, és fölrakom az érthetőség kedvéért.
Ugyanis rettentően utálok egész könyv-kéziratokat képernyőn olvasni, a tintasugaras itthoni nyomtatóval meg órákig tart és jó marha drága kinyomtatni...
Please help!!!

Ja még egy remek olvasnivaló: kölcsön kaptam új, ifjú barátunktól, Füredi Misitől (aki egyébként nemes egyszerűséggel áttolta a gépemre Glenn Gould összes valahavolt felvételét!!!), szóval hallván hogy meglehetős Gould fan vagyok, elhozta Monsaingeon híres Gould monográfiáját. A szerzőtől én a Richter könyvet olvastam néhány éve nagy élvezettel, különösen Richter ittközölt naplója volt őrült érdekes.
Sokat hallgatom mostanában a Gould-féle Goldberg-variációkat. Először huszonkét évesen, 1955-ben játszotta a CBS-nél lemezre (Manninger Dani jóvoltából az is megvan!), a második felvételt röviddel halála előtt 1981-ben csinálta, hát bizony azt kell hallgatni (néha azt gondolom, mást sem!).

Mutattam már belőle, persze nem emlékszem melyik részt, most legyen előbb az 1955-ös felvétel, majd a '81-es. Úgy tűnik nem töltötte hiába a közte eltelt éveket a Mester.
J. S. Bach: Goldberg variációk BWV 988 - Var. 25


az 1955-ös felvétel:



1981-es felvétel: (hallani, hogy folyamatosan dúdol közben!)




+ + +


Innen már csak távirati rövidséggel még:

1. Megnyílt Krajcsovics Éva kiállítása az Aulich Art Galériában, kötelező megnézni! Fogok majd hosszabban írni róla.

2. Tegnap este bemutató a Nemzetiben:
Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban
Remek előadás, ha lesz erőm erre is visszatérek még, most csak annyit, hogy a darabot a színház díszletfestő műtermében játsszák, ahol tavaly hat boldog hónapot dolgoztam!

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft