szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   05   |   májusegy
right
<< Vissza

májusegy

2010-05-02 00:58:37

Meglehetősen sűrű hét volt, (eldöntendő, hogy most Kohn, te panaszkodsz, vagy dicsekszel):
elmondom. hétfőn délután a szokásos 2000 szerkesztőség, jut eszembe, már az újságosoknál az áprilisi szám (tekintve, hogy ma elseje volt!), benne a nagy Rényi interjúm és Varga Mátyás esszéje sok egyéb csemege mellett. Ha külhoni olvasóim közül bárki szeretné, szóljon és küldöm mailben ezeket, szerintem igencsak izgalmas olvasnivaló.
szóval hétfő este a gyűjtő-jóbarát B. Gy. jött vacsorázni, egy éve váratlanul kiköltözött Telavivba, vitte magával a gyűjteménye javát is, így a Rue des Rosiers I. képem már (igen előkelő nemzetközi társaságból) onnan integet derűsen hazafelé. Megint egy újabb érv, hogy régen dédelgetett út-vágyunkat ne halogassuk tovább...





Kedden a Nyitott Műhely, de erről már volt szó.
Szerdán az Ármány és szerelem a Nemzetiben. Ami most hirtelen(-boldogság) eszembe jut: Molnár Piroska gyönyörű Mahler dal-éneke a darab végén, megrendítően, a fiatalok nagyon magukra találtak, mióta átköltöztek a MÜPÁ-ból a darabbal, közülük is kiemelten Bánfalvi Eszter fantasztikus Lujzája, (Kulkát, Molnár Piroskát, Hollósi Fricit, Básti Julit dicsértem annak idején már eleget; most is igencsak rászolgáltak... Még kb. négy előadás lesz idén, aki még nem látta: tessék megnézni!
Csütörtök este AEGON-est, Darvasi Laci volt a schwerpunkt. Próbálom elképzelni, hogy egy egyszerű Darvasi fan is mennyire élvezhette a beszélgetést, Alföldi megint remekül kérdezett, és Darvasi szívesen jókedvűen mesélt az író és szereplői viszonyáról, hogy most milyen az élet a NAGY REGÉNY után, ennek torokszorító illusztrációjaként Udvaros Dorottya fel is olvasott egy vadonatfriss gyönyörű novellát. (Az elmúlt három hétben meg három másik ilyen született!!) Nos ilyen, amikor Darvasi a jól végzett munka örömével békésen hátradől....
A másik meghívott Kocsis Ágnes filmrendező volt, akinek most lesz filmbemutatója Cannes-ban. Darvasi után nehéz volt látványosan beszélgetni, Pedig Kocsis jó, öntörvényű csajnak tűnt, és a mutatott filmrészlet igencsak igéretes.
Pénteken Bátortábor árverés, hát meglehetősen gyenge képekkel, és a kacsasült is szárazra sikeredett. A bevétel remélem rendben volt. A "jók voltak" közé – el ne felejtsem – a Presser-Szakcsi páros fantasztikusan improvizált! Ez jó: a sűrű, tiszta tehetség.
Ma meg délután a szokásos éves majális Kerékgyártó Pistiéknél: nos, nagyon sok bécsi virslit kell enni, ha az ember nem ehet hozzá kenyeret. Ezek mindig helyes bulik.
Holnap vasárnap. De dolgos vasárnap. Össze kell válogassam a pannonhalmi kiállításom képeit (nyitás május 19.), mert szerdára ki kell ürítsem a műtermem: KEZDŐDIK A TÁNC! Most az a terv, hogy onnan kipakolok mindent, ott levagdossák a rajtam is átmenő fűtéscsöveket, és kiépítik az újakat, aztán festés. Utána mindent (!? el nem tudom képzelni egyelőre hogyan, hát legalábbis minden képet) át kell hordani abba a szobába, azt lezárni, ajtókat körberagasztani, és a többi szobában folytatódik a téboly.
Jut eszembe: akinek van belmagassága, és jó helyre ki tudja rakni, szívesen odaadnám díjmentesen letétbe a Nemzetiben utóbb festett néhány nagy képemet, mert nagyon nehezen kerülgetem őket. Az őszi nagy győri kiállításra persze majd kicsit visszakérném, mert még soha nem voltak kiállítva.
Méretük: 310 x 105 cm!

A szentivánéji erdő 23

A szentivánéji erdő 24

A szentivánéji erdő 25


+ + +


Ma vettünk egy kétlemezes CD-t: AKKEZDETT PHIAI / KOTTAZŰR
hogy eufemikusan fogalmazzak, nem vagyok egy nagy rap-fan, de először is évek óta nem láttam ilyen finoman, ötletesen és műgonddal megtervezett lemezt, meg itt fantasztikus jók a szövegek.
mindjárt mutatom, remek.
A lemez megrendelhető vagy letölthető itt.

itt egy kis kostoló:

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft