szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   05   |   pünkösd hétfő
left right
<< Vissza

pünkösd hétfő

2010-05-24 22:32:46

jó, semmittevő ünnepnap. Második vasárnap, ajándék.

Szokás szerint péntek kora reggel már ellopták az ÉS-emet, a hozó ember nem képes bedobni a postaládába, hanem csak úgy lerakja a földre valahol a lépcsőházban; aztán kedd reggelente általában megtalálom az ajtónk előtt. Most résen voltam, és – mint a katonaságnál – uszodába menet loptam egy másikat helyette a lépcsőházból. Merthogy a saját képeimmel van tele ezen a héten...




Az ünnep a pótlások ideje, így például elolvastam Nádori Lici litera-netnaplóját. Szeretem a szerzőt; szeretem, ahogy gondolkodik, szeretem a humorát... Mutatom:
"Otthon végre van időm rendesen végigolvasni az újságot. Azt mondják, nem akarják ránk erőltetni a kereszténydemokrata modellt. Azért ez rendes tőlük, habár ha keresztülviszik a törvénymódosításokat, amiket terveznek, illetve visszavonatják, amit eddig sikerült elérni, akkor az kicsit mégiscsak erőltetés, vagy valamit rosszul értek? Igaz, nem is tudom, milyen a kereszténydemokrata modell. Ja, hogy majd megtudom? Jó, várok."

"Jövő héten a gyerekirodalmi fesztiválon fogok beszélgetni Marék Veronikával, és persze ki fog derülni, hogy a közönség nagyobbik fele óvodás vagy karonülő, úgyhogy a tündérmesei toposzok újrahangszerelésével, a szerepminták közvetítésével meg a letisztult formákkal nem sokra fogok menni. Majd bábozunk."

+ + +

VE gyerekkori otthona a Szüret utcában, oda költöztek a csajok. Ott erkély van.
Az erkély, (pláne terasz!) nagyon jó dolog. Otthon vagy, és mégis a szabadban. Megnő a Lebensraum. Tegnapelőtt, látogatóban éppen, váratlanul (váratlanul?) szakadni kezdett az eső.





Kimentem, leültem a balkonon. Jó dolog. Rögtön – önsajnálat – számot vetettem: erkélyem se lesz már. Gondosan figyelve rájövök (na, ez az öregkor előnye, Mamácskám!), hogy nem fáj, hogy nem lesz. Csendben felkerül a "már nem lesz" listára. Vannak ott ennél súlyosabb tételek is. Húsz éve, harminc éve is ugyanekkora volt a lista, csak akkor még wish-list-nek hívtuk. Oszt mennyi jó is lett-történt azóta, ami persze nem is szerepelt a tételek között. Ki van ez találva.
De azért egy terasz, egy kertrenyíló. tudhat jó lenni.


+ + +


Nem azért mondom, de nálunk ma cápaharcsa (pangasius) volt ebédre. Sok gyömbérrel, fokhagymával, póréhagymával stb. Köretnek (cukordiétásnak) fekete vadrizs kesudióval, párolt spenót, az emberek krumplit is ettek.








Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft