szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   11   |   célegyenes
right
<< Vissza

célegyenes

2010-11-03 00:17:20



szóval
képek kigyűjtve, becsomagolva, várom a szállítókat…



51 képet épp most vittek el innen. Ha valamikor, hát most igencsak irigyeltem könyvelőlelkű barátomat… Tegnap találkozom Margócsyval, azt mondja: igen jártak nálam a szállítók, el is vitték a képet, hát megállapítottam, hogy nem vagy egy Váli; az évszám sem stimmelt, nemhogy az opusz-szám, amit intenciódra a múzeum az átvételi elismervényre írt.
Végül Anna lányom megszánt, és szombaton majd egynapos melóval csinált egy excel fájlt, amiben minden benne van: a 101 kép címe, opusz száma (a nálam lévő képek esetében legalább a kép hátán szereplő számmal egyeztetve)), technika, méret, tulajdonos neve, honnan kell elhozni, hová kell majd visszaszállítani….Melyik kép hogyan kerül hová, szóval egy remek kis táblázat, amit minden szempont szerint lehet szűrni, szerintem ez még a Válinak is tetszene.
Huszonhét helyről kellett begyűjteni a képeket, ezekkel mind beszélni, elkérni, megszervezni, hogy mikor otthon, és hogy a szállítókat akkorra oda… Azt hittem ezt  megúszom, lezajlik, mire megjövök Franciaországból, hát nem annyira.
Volt pár kép, amit nem találtam meg, vagy azért, mert nem írtam föl azonnal, amikor annak idején elvitték, vagy a tulajdonos elköltözött, telefonszáma megváltozott stb. Példa. Telefon régi barátnak: és amúgy mi újság? hallom szültél még egy gyereket? bizony, a nagyok meg már bizony nagyok… És egyszercsak kiböki, hogy nem tudja kölcsönadni a képet, mert ellopták. Iparosok a lakásban, és egyszercsak nincs kép.  Sajnálom, szerettem.


Csendélet Giacomettiéknél

Jópár kép viszont most, ennek a kiállításnak kapcsán került elő, egy-kettőnek nagyon örültem. Szóval – ha igaz – akkor holnap reggelre minden kép a múzeumban lesz. A 101 persze rémületes szám, ennek legalább az egyharmada becslésem szerint biztos kimarad a rendezés során, ha nem leszünk nagyon idióták a Mariann-nal… Nagyon jó lenne rettenetes önuralommal a szokásos agyonzsúfolást elkerülni. (Ma éjjel azt álmodtam, hogy a kiállítás végén egy félreeső kis terembe bezsúfoltuk az összes, rendezés során kimaradt képet.) A kimaradás persze kölcsönkért képek esetében tud kínos lenni, de hát a rendezés az egy ilyen dolog. holnap reggel leköltözöm Győrbe, persze a jó Nagy Miklóshoz, kb. péntek délelőtt jövök vissza.

-   -    -    -

na indul a Nagy Hajsza, gudbáj

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft