szm.hu   |   BLOG   |   2012   |   10   |   ősz és Jadviga
left right
<< Vissza

ősz és Jadviga

2012-10-12 15:33:10

azt hiszem abbahagyom ezt a napló festést. A minap itt volt valaki (kolléga), és láttam, hogy egy idő után már unja, vagy nem tudja egszerűen befogadni. Tudom, hogy ez nem jelent semmit, illetve csak annyit, hogy (1) alaposan ki kell selejtezni a megmutatáshoz/kiállításhoz, (2) és hát a régi nóta: nem szabad 15-20 képnél többet soha mutatni.
Most mindenesetre felkúszom kicsit a mérettel:
Még volt három ívem a Párizsban vett 650 gramos (!!!) gyönyörű merített ARCHES kartonból, azt felszabva lett tizenkét darab 29 x 39 cm-es lap, tegnap már meg is festettem belőlük kettőt.
Ez a naplófestés arra mindenesetre jó volt, hogy igazi függő lettem, minden nap kell 3-4 órát festeni. Majd szép apránként felkúszom vissza a nagy méretekhez. Nagyon jön az ősz, fogynak a világos órák… És egyáltalán, néha elfogja az embert a nagymiklósos busongás… most mindjárt dél van… az imént lefixáltam a tegnapi két képet… szól Pat Metheny édesbús gitárja…
Na lefotózom a tegnapi képeket…

Megtörtént, már fenn vannak a helyükön, de mutatom itt is:








–   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –  



Ónodi Eszter és Pál András (fotó: Orlay produkció)

Tegnap este volt a nyilvános főpróbája Závada Jadvigájának a Belvárosi Szinházban.
(Jött Anna is, és az ifjak (Krusovszky, Urfi stb.), amikor megbeszéltük, hogy a sznház előtt találkozunk, kérdőn néztek rám. Hát, mondom, a régi Filmmúzeum. Na ezzel aztán sokat segítettem.)
Parádés szereposztás: Ónodi Eszter, Pál András, Pokorny Lia, Takács Kati, Gáspár Sándor, Lukáts Andor, Szikszai Rémusz és a kaposvári egyetemről most kikerült Lábodi Ádám.
Kicsit döcögősen indult, de aztán felpörgött. Ónodi Eszter ideális Jadviga: gyönyörű. erotikus, szenvedélyes, és még okos is, nemcsak az életben, de a szerepben is. Pál András nekem nagy meglepetés: anno Bodó Viktor játszotta a filmben Ondris szerepét, és – emlékeim szerint – adós maradt a férfiassággal. Pál András nagyszerűen keveri a szerelmes-szenvedő nyafogást a férfias szenvedéllyel, hiteles partnere a szerelem minden hangszerén bravúros Jadvigának. Az est másik bravúros szereplője a mindig garantáltan remek Gáspár Sándor mellett Szikszai Rémusz: ő játssza – többek között – a minden szempontból idealizált fotós Miki figuráját, és a legaljasabb szereplőt, Kurilla ávóst, mint a mesében: felhúzza az oskúrus bőrkabátot és máris előttünk áll egy igazi cinikus féreg, s levetvén a kabátot, felrakva szemüvegét máris az idealista Buchbinder fényképészt hallgatjuk. És a többiek, Takáts Kati, Lukáts Andor, Pokorny Lia: egytől egyig remek figurák.
Az ifjú Lábodi Ádám is remekül bírja szuflával a nagyvadak között.
Engem helyenként kicsit zavart Ladányi Andrea pantomimet idéző koreográfiája, valószínűleg ebből egy kicsit kevesebb hitelesebb lett volna.
Az előadást Hargitai Iván rendezte. Ne feledkezzünk meg Závada földijéről, a szintén tótkomlósi zeneszerő Szokolay Dongó Balázsról: élő zenéje remekül simul a drámai felforduláshoz.

December elejéig még nyolc előadás lesz, tessen megnézni. Interneten jegyet is lehet váltani.

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft