2007-09-11 20:53:48
vettem griillsütőt és fémvonalzót, párizsi kék festéket és grafitceruzákat.
Jól bevásároltam, és a Nórától kapott útravaló szakácskönyv útmutatásával csináltam bélszín szeleteket kéksajt mártásban. Fergeteges lett. Szóval az úgy van, hogy a kisült hús levébe köll belerakni jófajta rokfortot, (előtte konyakot, de sajnálatos módon az nem volt), tejszínt, kicsit megrottyantani, hogy ne legyen híg és ráönteni a már kisütött bélszínre. Ahhh. És sütöttem az új grillsütőmben krumplit hozzá. Eléggé el nem itélendő módon nem vörösbor volt hozzá, mert megláttam a boltban egy Bourgogne-i Sancerre-t és elcsábultam (7.50). Két kis pohárkával ebéd után, csak az íze végett, meg hogy ne ájuljon el az ember.
Holnap újra nekifutok egy internet vonal szerzésének, nyitok francia bankszámlát, tán a Degré őseimre kellene hivatkozni... A fancia bürokrácia azért sokkal szörnyebb, mint a magyar, mert nincs benne semmi slamposság.
Van pár új (esti) fotó... Így nehezen tudok Nóra kedvére tenni, hogy minden nap legyenek új fotók, a Béásvé áruházat meg a franctelekomot gyorsan megunnátok.
Ja és kész a negyedik festmény.
Á demain...