szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   01   |   világhír
left right
<< Vissza

világhír

2010-01-09 16:55:44

Reggeli kávézás közben szóba kerül megint, hogy meg akarom reformálni a honlapom. Hogy kétnyelvű lesz, és a szövegek kereshető adatbázisban, a képek meg nagyobbak... satöbbi. Kérdezi Nóra, hogy milyen a látogatási arány Magyarország és külföld között. Mondom, nézzük meg! Átlagban az egyharmada külföldi, persze a USA vezet, az Államokban élő-tanító barátok, gondolom.




Ahogy nézegetjük a részletes decemberi statisztikát, érdekes adatba botlunk: az előkelő nyolcadik helyen Tuvalu áll, alig kevesebbi találattal, mint Franciaország! Mi a túró az a Tuvalu, kérdem én bunkó, mire gyerek rögtön mondja, hogy Vatikán után a világ második legkisebb állama, 12 ezer lakossal.
Megkerestem a guglin, hát az Óceán közepén, mindentől ezermérföldekre egy kis korallzátony-gyűrű.






Az a hosszú, világos csík a repülőtér.

Annyira szeretném tudni, hogy ki a csoda (és miért?) nézegette Tuvaluban az én websiteomat?


+ + +

Mélységes mély a műtermem sötétsége ilyenkor...





Tegnap egész délután a keretezőknél: végtelen türelemmel végigcsinálták, kipróbáltam Váli javaslatát, a kis képeslap-akvarelleket A3-as, mély paszpartuba rakni, íme:






és az ellenpróba: ilyenek egymás mellett, az eddigi (KÉSZ!!!), kicsi, fekete bársonybélelt kis doboz-keretben, és az újban:
(ne higggyé a szemednek, ezek milliméterre egyforma méretű képek!)





Tegnap még – amikor az újat csináltuk – meg voltam győződve Váli igazáról, hogy a dobozos keretben gyönyörű kis tárgyak lesznek, míg a paszpartúban pedig KÉPEK. Nos, most pedig úgy gondolom-látom, hogy a paszpartúban szép kis bélyeg lesz belőlük, a dobozkeretben pedig megmaradnak annak amik: képeslapoknak.
No ezen még vívódom egy sort.

Az egy számmal nagyobb képek közül néhányat ugyancak "doboztalanítottunk", itt sincs persze szabály, námelyik itt valóban jobb paszpartu alatt. Íme.

Ez az eredeti, dobozos keret, fekete bársony háttérrel:







Ez viszont a paszpartus változat:










Persze megint egyszer kiderült: nincs szabály, olyiknak ez a jobb... satöbbi.

Megkaptam a számlát is, kb. 65 keretről, tényleg nagyon baráti, (az összes Lyonban kiállított kis keretet barátságból, ingyen csinálták!), csak hát mindegyikben belga múzeumi üveg... A végösszeg egy horror: sok-sok kép ára!

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft