szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   02   |   hétfő
left right
<< Vissza

hétfő

2010-02-09 01:49:53

Valamelyik reggel kávézás közben mondom a Vojnichnak: na akkor most (hó-napsütés-világos) áttérek a depből a mániák periódusba.

és íme
(ein Mann, ein Wort)
felbőgnek a lóerők

- - Csinálok a tavalyi és tavalyelőtti, szinte senki nem látta, frissen készrekeretezett képeimből kiállítást: március ötödikén nyílik. Ezzel ugyan sokat mániákózni nem lehet, mert az anyag készen van, legfeljebb meghívót kell csinálni, és szerteküldeni.

- - Kitakarítottam a műtermemet, összerámoltam az összes frissen keretezett képet, most már a kiállításig nem nagyon fogom mutogatni őket

- - Aztán csináltattam jó kis alacsony (50 cm magas, a derekam majd jól leszakad!) bakokat, amire a nagy (200 x 120 cm) akvarelleket rá tudom fektetni, és még látom is, hogy mit csinálok. Ma délután meg is hozta a jó B.L., hát olyan szépek! Finom kis lánc köti össze a lábait, hogy szét ne csússszon. Lassan sajnos már semmi akadálya nincs a nyugodt, elmélyült alkotó munkának.

- - Elhívtam a fűtésszerelőt, hogy mérné föl a lakást (persze az Ulászlóban), március elsején lejár egy életbiztosításom, abból a pénzből leválok a távfűtésről és saját központi fűtést csináltatok.

- - Elhatároztam, hogy szarok a piros házra, szarok a bejövő édes rózsaszín fényre, mostantól JÓ LESZ MEGINT NEKEM OTT.

- - Kitaláltam, kitalálóban vagyok, hogy a tavaly a Nemzeti Színház műtermében (a zseniális Medvigy Gábor által) fölvett mintegy öt óra nyers filmmel mit lehetne csinálni, illetve, hogy kit kérnék meg, hogy csináljon belőle egy kb negyven perces filmet, amit a novemberi győri nagy kiállításom alkalmából be is lehetne mutatni.

- - Elég már?

- - Vettem új cipőfűzőket (két hosszúságban, mert nem tudtam eldönteni, vajon hány centis az én elrongyolódott régi madzagom)

- - majd' minden nap szobabiciklizem negyven percet

- - abbahagytam a fogyást is (cca mínusz tíz kiló), illetve szóval nem én hagytam abba, abbahagyta magát, bár a diétát jótanuló módjára tartom

Szóval hasítok a szélben, na


+ + +


György Eszter fölrakott egy múltszázadi (1988) fotót a Facebookra (azt hiszem Váli csinálta), mutatom:



Neményi Mari, György Péter, szm, Váli Zsófi
Váli Miklós, György Eszter, Szüts Anna, Szüts Nóra

Hm, a gyerekek mennyit változtak...

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft