szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   09   |   mondjuk csütörtök
left right
<< Vissza

mondjuk csütörtök

2010-09-10 00:17:59

szeptember 9. és csütörtök
ma reggel óta egyedül lakom egy emeletes, három hálószobás öreg házban, a másik két lakó, egy litván építész meg mégvalaki elutazott. Igyekeztem otthonosan berendezkedni, az egyik hálószobából lett a műterem, a másikban alszom, a harmadikkal egyelőre nem tudok mit kezdeni. A műterem tökéletes lett, ma már egész nap vadul dolgoztam. Fostam persze nagyon, amior elkezdtem, hogy tíz hónap után meg tudom-e fogni még az ecsetet, 50 x 70-es akvarelleket csináltam, rögtön hármat is.
Itten ezek a népek egészen különös napirend szerint élnek: a reggel náluk 11 óra tájt aktuális, de arról nem sokat tudok, mert mint említém külön házban lakom, két utcára a "központtól". A reggelit megoldom magam, mint otthon is: egy bögre nescafé, meg valami biscott nevű kétszersült jó kis sózótt vajjal. A csajok szárnyakat kaptak a diétámtól, tegnap este például valami fantasztikus pizzákat sütöttek (16 embernek!), na Vojnich, mit kaptam én? Forró, párolt uborkát (!)tükörtojással, meg ugyancsak külön nekem valami fűszeres hagymával töltött sült paradicsomot. Szerencsére a harmadik fogás az mindig sajt, azt kapok én is. Desszertnek meg fromage blanc fekete szederrel, sans sucre, sajnos. Bor is adódik mindig, szóval a koszt nagyjából rendben van. Az ebéd délután 3-4 között szok lenni, a vacsora viszont 11-kor. Most is már fél tíz van, de még át se mentem, mert kb. most kezdenek el főzni. Ma már vettem egy kis sajtot a helyi épicerie-ben, hogy valahogy túléljem a nehéz órákat.
Holnap viszont hajnalban kelek, mert fél kilencre a kikötőben kell lennem, egy helyi ember elvisz hajóval osztrigát izélni. Azt mondta ma délután, amikor megbeszéltük, hogy nyugodtan hozhatok állványt is, és festhetek, van hely a hajón. Viszont kapok tőle reggelit, majd jól eltitkolom a diétát! Visszafelé meg azt mondta, majd majszolunk egy kis osztrigát. Nem tiltakoztam, csak a festés ellen. Mondtam, viszek viszont fényképezőgépet.
Szóval mire jól berendezkedem, már megyek is innen el, persze maradhatnék, ameddig akarok, de inkább visszamegyek Palisba a megszokott helyemre, majd legközelebb direkt ide jövök, hosszabb időre...

És most megint pár fotó. Egy remek portré rólam: elért a dagály a kikötőben!



(Fotó: Philippe Brame)

Mutatom közelebbről is a tábla végett:


(Fotó: Philippe Brame)


és ezt nézegettem a padon üldögélve:





az itt következő fotókat a szinek miatt csináltam, csak tán átjön valami a szutyok monitorjaitokon is...













Most pedig éppen ebben a házban, az építész-műteremben gubbasztok, itt van egyedül internet, de ez is dróton! No wifi! Hülyék.





Ez pedig két fotó a műtermem ablakáról...






Kommentek:

2010-09-14 23:07:57 - nagy miklós - nagyme@gmail.com - http://www.nagymiklos.hu
A legújabb akvarell, az ötös számú csodálatos! Farkas István, E. Munch kezet csókolhatnak...Írtam is róla a blogomban..
nm.
2010-09-14 22:08:20 - eszuts - e.szuts@gmail.com - http://www.szutseszter.hu/
papa, ez annyira gyönyrű! a műteremablakos fotók uú, meg a fa, meg a szerinted a színek, najó....
és elég szexi vagy a padon, remélem nem ültél ott sokáig! nem jó a vesének.. csk
2010-09-14 20:46:48 - Mónika - mesterhazi.monika@gmail.com -
O Brother, Where Art Thou?
(az első két fotóra mondom)
M
2010-09-14 17:12:07 - deske - vali@deske.hu - http://deske.hu
Öreg, ne 2010/1-et írjál képnél, hanem 01- et, mert 10 fölött (legalábbis nálam) a rendszer megbolondul

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft