szm.hu   |   BLOG   |   2010   |   09   |   tenger
left right
<< Vissza

tenger

2010-09-08 14:28:33



már két napja itt Chatressacban, csak az én francia barátaim és az internet kapcsolata, nos – hogy úgy mondjam – kissé archaikus. Dróton jön-megy az anyag, wifi hírből sincs….
Tegnap végre találkoztam régi, Óceán nevű barátommal. Eszembe jutott megint, amikor a Tonio Krögerben sétálnak a tengerparttal párhuzamos utcában, nem látni a tengert, csak a hullámok hangját hallani: "mintha a közelben deszkákat dobálnának egymásra". Nos tegnap inkább úgy éreztem, mintha egy autópálya mellett hevernék a végtelen plázson. Régi szép szokásunk száműzve is megtartva fölhívtam Eszter gyerekemet, hogy hallja a tengert. Húszéves történet: egyszer Eszter talált Santorini szigetén a fekete homokban egy telefonfülkét közvetlenül a vízparton, és onnan felhívott, hogy halljam a tengert. Azóta bárhol a Nagy Víz hallótávolságába jutunk: fölhívjuk egymást.
(Nota bene, ez Puskin:
"Hazámnak régi szép szokását / Száműzve is megtartom én: / elengedek egy kis madárkát / A tavasz kedves ünnepén.") (Trencsényi-Waldapfel Imre szörnyű fordítása)





naponta kétszer apály-dagály (itt éppen apály): most a hét végén lesz a legmagasabb (külön, nyomtatott menetrendje van!), nyolc méter lesz a különbség!





































Hanyatt feküdni az alig nedves homokban, napsütés, sehol egy lélek, (a plázs kb. 20 km hosszú!): c'est bon. A tornacipőm kicsit elázott, belement a tenger, úgy kellett kiönteni.






Kommentek:

2010-09-14 21:40:31 - zsoka - zsoka.lendvai@aon.at -
hát édes miklós, esz a fene, mi két hete alig mozdulunk, költözünk, porszag van és könyvszag és kosz, de közben gyönyörű, tetőket látunk, és kinn süt a nap. mikor jössz vissza?
2010-09-08 15:06:22 - nagym. - nagyme@gmail.com - http://www.nagymiklos.hu
Csúnya dolog szegény embert, aki csak a spar környékén kóborolhat, és külvárosi felhőket les, ilyen csodás tengeri fotókkal, kék, meg homokpasztell színekkel cukkolni...:-)))

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft