szm.hu   |   BLOG   |   2012   |   10   |   még nyílnak a völgyben
left
<< Vissza

még nyílnak a völgyben

2012-10-26 19:04:57

Még a múltkori bejegyzéshez: kaptam fotókat a Darvasi50 ünnepségről; itt éppen Szilasi Laci köszönt:




És itt az ünnepelt a tortájával:


fotók: LAZSU

–   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –  

Mi is történt azóta?
Pápáról hazafelé egy defekt az autópályán: okos kompjúter kiírta… nem hittem… de leálltam… tovább mentem, másik benzinkútnál aztán már látszódott, hogy lapos… kerékcsere.
Aztán közben a háromnapos ünnep, szerde reggel indulnék a gumishoz, csak éppen az autó nem indul. Kiderül, a generátoron lévő kis feszültségszabályzó elromlott, túltöltötte az aksit… folytassam? Új szabályzó-új aksi, gumicsere… Nem jött ki százból :(


–   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –  




Milla tüntetés. Hosszú és nagyon tehetségtelen beszédek, a tömeg békésen, türelmesen unatkozik. Ezúttal még Ungváry és TGM is saját szinvonala alatt szerepel. Szomorkodás.
A végén aztán három jó politikai beszély: Juhász (MILLA), Kónya (Szolidaritás), és végül Bajnai coming-outja. És Bajnai mindent visz: kiválóan megírt, remek, pontos beszéd, semmi zsúrfiúság, egy államférfit hallottunk, kicsit maga is megrendülve a szerep felelősségétől: hát ha valaki, ő a remény.
Figyeltem az embereket a tömegben, (mondtam is a Vojnichnak), az addig kedélyesen cseverésző-unatkozó emberek egy pillanat alatt fegyelmezetten figyelő tömeg lettek. Azt hiszem mindenki sokkal boldogabban ment haza, mint érkezett.


–   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –  


Tegnap Székesfehérvár, a Vojnich-kiállítás apropóján egy nyilvános beszélgetés a Csók Galériában; Gärtner Petra beszélgetett a Vojnich életműről Kovalovszky Mártával, Parti Nagy Lajossal, és szerénységemmel. Dés Laci muzsikált gyönyörűségesen. Föl is lett véve az egész profin, három kamerával (Vass Gergő!), egyszer majd megmutatom, ha készen lesz összevágva.
Hogy amúgy én mennyire utálok Fehérvárra menni, azt el nem mondhatom. Minden alkalommal eltévedek, de nem kicsit. Tegnap én vittem az operatőröket az összes cuccukkal együtt, hát habzott a szám, mire végre a múzeumba értem. Ha boldoggá nem is tesz, de kissé megnyugtat, hogy a jelenlévő barátok is egytől egyig eltévedtek. Szerintem annak a belvárosnak a szerkezetében valami reménytelenül el van baszva. No mindegy, most egy darabig nem kell odamenni… Ja, parkolásbüntetés, a megjelölt időpontban én még félúton az autópályán tankoltam, most majd levelezés-fellebbezés, satöbbi. Már megírtam a levelet a hatóságnak, idéznék belőle: „Csakhogy (miután nem rendelkezem Padre Pio bilokációs képességével, és egyszerre, egy időben két helyen lenni nem tudok), ugyanekkor, ugyanebben a percben (!) én a nevezett autóval  éppen az autópályán tankoltam, a tetthelytől kb. 35 kilométerre. Szerencsére van is banki jelentés a fizetésről, mutatom...”




Jól látjuk, ugye? 16:01 perckor. És akkor itt a tankolás:




–   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –  


Ennyi volt a hét, a viszontagságok és teendők miatt négy napja nem festettem, és ez erősen nyomaszt. Nyűgös vagyok, na.
De azért megint kaptok egy kis Buikát...

/userfiles/media/buika/11%20Volver.mp3


Ja még ezt akartam elmesélni, hogy tegnap este láttam (és gyorsan lefotóztam) VG-nél egy reprodukciót: évek óta él vele együtt, de nem tudja, ki festette. Telefonommal lefotóztam, és ma délután fölraktam a facebookra, hátha valaki ismeri?




Egy perc múlva jött a megfejtés Rick Zsófitól: a szerző Balthus! Ámult kérdésemre fölvilágosított, hogy a Google Image-nek természetesen van képkeresője! (a böngésző sávban van egy kis fényképezőgép ikon, arra kell ráklikkelni...) Meg is találtam a képet azonnal én is:




Aztán egy órán keresztül azzal mulattam az időt, hogy a saját festményeimet benyomtam (mindig megtalálta őket a honlapomon), de felajánlott utána hasonló képeket-fotókat, hát az nagyon érdekes volt, le is mentettem jópárat, mutatok egy-kettőt:














epilógus: másnap, már a téli gumikkal egy újabb defekt...
epilógus2: azt hiszem sikerült Annától beszereznem a most oly divatos vírust...
hurrá.

Kommentek:

2012-11-13 21:26:35 - Rick Zsófi - totmanci@gmail.com -
megörökítettél. híres vagyok! :)

Komment írása:

Név*:
E-mail*:
Weboldal:
Öt meg három?*:
Komment*:

designcraft